Huishouden en wonen

Iedereen in Maassluis moet zelfstandig kunnen wonen. Jong of oud, met of zonder beperking. Het kan zijn dat u dit (tijdelijke) niet meer zelf kunt, of dat uw omgeving u niet genoeg kan helpen. In dat geval kijkt het wijkteam VraagRaak samen met u welke ondersteuning het beste bij u past. Voor huishoudelijke hulp, wonen & woningaanpassingen en vervoer kunt u bij VraagRaak, maar ook rechtstreeks terecht bij ROGplus. ROGplus heeft ook veel tips over zelfstandig blijven

Veel gestelde vragen

 • Kan ik bij jullie terecht voor een huurwoning?

  Nee, VraagRaak heeft geen (huur)woningen beschikbaar. Wij kunnen u ook niet eerder helpen aan een woning. Voor een huurwoning kunt u contact opnemen met een woningcorporatie. U kunt zich inschrijven als woningzoekenden via de website van Woonnet Rijnmond. Voor tijdelijke woningen kunt u ook terecht bij Villex. Verder zijn op internet diverse andere partijen te vinden, met name voor huurwoningen in de vrije sector. Denkt u dat u in aanmerking komt voor een urgentie, doe dan de check bij de SUWR. Verder zijn op internet diverse andere partijen te vinden, met name voor vrijesectorwoningen.

 • Hoe kom ik aan een urgentieverklaring?

  Wilt u weten of recht heeft op een urgentieverklaring? Doe dan deze test.

  Een urgentieaanvraag kost €35,00. De urgentiecommissie van de Stichting Urgentiebepaling Woningzoekenden Rijnmond beslist of de urgentieaanvraag wordt toegekend.  

  Na het afgeven van de urgentie is het de bedoeling dat u drie maanden lang zoveel mogelijk reageert op passend woningaanbod op www.woonnetrijnmond.nl. Op deze website adverteren de woningcorporaties dagelijks hun nieuwste woningaanbod. 

  Het verstrekken van de urgentie is bedoeld voor noodgevallen, niet om te kunnen verhuizen naar een mooiere of grotere woning.

 • Hoe kan ik huishoudelijke hulp krijgen?

  Lukt het u door ziekte, een beperking of ouderdom niet om zelf uw huishouden te doen? En is er geen familielid of kennis die u kan helpen? Dan komt u misschien in aanmerking voor huishoudelijke hulp.

 • Welke woningaanpassingen zijn mogelijk?

  Wilt u lang zelfstandig blijven wonen? Maar zijn daarvoor aanpassingen nodig in of rondom uw huis? Misschien komt u dan in aanmerking voor een aanpassing of een woonvoorziening. Er zijn verschillende woningaanpassingen mogelijk. Voor aanpassingen aan uw woning kunt u zowel bij VraagRaak als bij ROGplus terecht.

  Let op: algemeen gebruikelijke voorzieningen, zoals handgrepen, toiletverhogers of een douchestoel moet u zelf regelen.

 • Kan ik bij jullie een PGB aanvragen?

  Het uitgangspunt is: U vraagt zorg of ondersteuning aan. Op welke manier dit het beste kan worden geregeld, bepaalt de medewerker van VraagRaak in overleg met u. Een PGB is slechts één van de financieringsvormen. Let op: Voor de voorziening Schoon huis kunt u nooit een PGB krijgen