Geldzorgen & schulden

 • Maakt u zich zorgen over geld? 
 • Heeft u schulden?
 • Heeft u moeite met uw administratie op orde te houden?

De medewerkers van VraagRaak kunnen u helpen met informatie en advies. We werken nauw samen met Stroomopwaarts als het gaat om geldzorgen. Iedere maandag kunt u tussen 9:30 en 12 uur zonder afspraak terecht bij het financieel spreekuur. Op de website van Stroomopwaarts kunt u lezen of u recht heeft op bijzondere bijstand of andere financiële extra’s voor mensen met een laag inkomen.

Ook de website van de gemeente Maassluis biedt een overzicht op welke plekken u hulp en ondersteuning kunt krijgen bij geldzorgen.

Veel gestelde vragen

 • Ik heb een huurachterstand. Hoe voorkom ik een huisuitzetting?

  Lukt het u niet om op tijd de huur te betalen? Neem dan contact op met de verhuurder om uw situatie te bespreken. En zoek hulp bij het op orde brengen van uw administratie. Mensen met geldzorgen kunnen terecht bij het financieel spreekuur van Stroomopwaarts. Meer informatie krijgt u via het nummer 010-2465555.

 • Hoe kan ik mijn huurtoeslag wijzigen of huurtoeslag aanvragen?

  Niet iedereen die huurt, kan huurtoeslag krijgen. Om hiervoor in aanmerking te komen, mag u niet te veel verdienen. Ook mag de huur niet te hoog, maar ook niet al te laag zijn. Meer informatie hierover krijgt u via de belastingdienst. Medewerkers van de Formulierenbrigade kunnen u helpen met aanvragen.

 • Hoe kom ik van mijn schulden af?

  Heeft u schulden? En zoekt u hulp bij het op orde brengen van uw administratie. U kunt terecht bij het financieel spreekuur van Stroomopwaarts. Meer informatie krijgt u via het nummer 010-2465555.

 • Wie kan mij helpen bij juridische vragen?

  Nederland kent allerlei wetten, regelingen en voorzieningen. Maar het is niet altijd makkelijk om erachter te komen welke op uw situatie van toepassing zijn en hoe u ervan gebruik kunt maken. De sociaal raadslieden kunnen u helpen met informatie, advies, begeleiding en bemiddeling.

  Op werkdagen kunnen alle inwoners van Maassluis gebruik maken van het telefonisch spreekuur tussen 11 en 13 uur via 010-4351022. Als een vraag erg ingewikkeld is, maken de sociaal raadslieden een afspraak met u.  Zij kunnen u ook advies geven over alle belastingtoeslagen: huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget.

 • Ik word dakloos: waar kan ik terecht?

  Dreigt u binnenkort dakloos te worden? Inwoners van Maassluis kunnen gebruik maken van de nachtopvang in de gemeente Vlaardingen. 

 • Ik heb niet voldoende geld om boodschappen te doen. Wat nu?

  De voedselbank is er voor iedere inwoner van Maassluis die het echt nodig heeft. De voedselbank biedt naast voedsel ook kleding, speelgoed en spullen voor in het huis. Het gaat hier om noodhulp. Kijk op de website aan welke voorwaarden u moet voldoen.